Savon Paino Oy mukaan painotaloperheeseen ja Keskisuomalainen-konserniin

Lehtisepät Oy, Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiö on 3.1.2022 allekirjoittanut kauppakirjan Savon Paino Oy:n koko osakekannan ostamiseksi Sanoma Media Finland Oy:ltä. Kokonaisuuden velaton kauppahinta on 0,8 miljoonaa euroa.

Savon Paino Oy on Varkaudessa toimiva sanomalehtipaino ja se työllistää 36 henkilöä.

Samalla yhtiöt ovat sopineet Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien osapainosten ja HS Viikon painamisen alihankinnasta pitkäaikaisilla sopimuksilla. Sanoman painosopimukset kolmansien osapuolten kanssa eivät sisälly kauppaan. Keskisuomalainen-konsernin kustantamista lehdistä Savon Sanomat on painettu Savon Painossa vuodesta 2014 lähtien.

Järjestely tukee erinomaisesti Keskisuomalainen-konsernin kasvustrategiaa.
− Monivuotinen painosopimus Sanoman kanssa tuo konsernille lisää liikevaihtoa ja ylläpitää painamisen elinvoimaisuutta. Järjestely vahvistaa osaltaan Keskisuomalainen-konsernin ja Sanoma-konsernin välistä kumppanuutta. Olemme kasvuhakuinen mediakonserni, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat vahvasti laajenevan digitaalisen tarjoaman ohessa laadukkaat paperiset tuotteet. Uskon, että Savon Painon hankinnan seurauksena konserni on entistä kilpailukykyisempi, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Lehtisepät Oy

– Lehtisepät Oy on Keskisuomalainen Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

– Yhtiöllä on neljä sanomalehtipainoa ja yksi arkkipaino.

– Sanomalehtipainot sijaitsevat Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa ja Tuusulassa. Arkkipaino sijaitsee Lahdessa.

– Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 36,4 Me ja se työllisti 171 henkilöä.