SAM Magazine ilmestyy printtinä ja diginä – molempia tarvitaan

Suomi-Amerikka yhdistysten liiton missio on olla sillanrakentajan Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Historiassa liiton keskeinen rooli on ollut välittää tietoa, mistä juontuvatkin pitkät perinteet painetun jäsenlehden tekoon. Vuodesta 1945 ilmestynyt julkaisu tunnetaan nykyisin nimellä SAM Magazine.

SAM Magazine ilmestyy nykyisin sekä painettuna printtilehtenä että digilehtenä verkossa.


– Printtilehden arvostus jäsenistön keskuudessa pitää pintansa ja saamme jatkuvasti kiitosta lehden sisällöistä ja ulkoasusta, iloitsee liiton toiminnanjohtaja Lena Grenat.

Painotalo Plus Digitalin LehtiPlus-palvelun avulla sekä printti- että digilehden tekeminen onnistuu sujuvasti.

 

Neljästi vuodessa ilmestyvän printtilehden rinnalle tuotiin alkuvuonna 2021 myös digilehti. Digilehti toimii ketteränä keskustelupalstana, jonka avulla Suomi-Amerikka yhdistysten liitossa pystytään reagoimaan nopeastikin ajankohtaisiin aiheisiin.

Painotalo Plus Digitalin LehtiPlus-palvelun avulla sekä printti- että digilehden tekeminen onnistuu sujuvasti. Jo pitkään PPD:llä painetun printtilehden rinnalle tuodun digilehden päivittäminen onnistuu kätevästi samasta käyttöliittymästä.

Lehden kaksi eri julkaisumuotoa täydentävät hyvin toisiaan – printtilehteen valikoidaan teemoja, jotka kestävät ajanpatinaa, kun taas digilehdessä voidaan ottaa kantaa päivän polttaviin, yhteiskunnallisiin aiheisiin.

– Pyrimme myös jatkuvasti saamaan uusia jäseniä ja näkyvyyttä ylipäätään. Siihen digilehti on ylivoimaisesti paras väline, Grenat toteaa.
Painotalo Plus Digitalin LehtiPlus-palvelu tarjoaa Suomi-Amerikka yhdistysten liiton käyttöön julkaisujärjestelmän, verkko- ja näköislehden sekä printtilehden taitto- ja painopalvelut. Liiton tehtäväksi jää ainoastaan tuottaa mielenkiintoisia sisältöjä printti- ja digilehtien lukijoille.

SAM Magazinen digilehdestä saadaan kerättyä liiton käyttöön myös tarpeellista dataa. Lukijatilastot ovatkin jo nyt paljastaneet yllättävän faktan – lehdellä on paljon luultua enemmän lukijoita myös Yhdysvalloissa. Näille lukijoille digilehti onkin avannut uuden mahdollisuuden seurata liiton tapahtumia ja keskusteluja Suomessa. Datan perusteella saadaan kerättyä lukijapalautetta ja pystytään esimerkiksi seuraamaan, millaiset aiheet ja tarinat keräävät eniten lukijoita.

Data paljastaa myös, että suurin osa SAM Magazinen lukijoista syventyy tarinoihin mobiililaitteella. Mobiilissa digilehti onkin korvannut näköislehden selailun, jo pelkästään luettavuutensa vuoksi.

Kahdella erilaisella julkaisulla tavoitetaan myös eri kohderyhmiä. Lukijapalaute on osoittanut, että molempia sekä printtiä että digiä tarvitaan.

– Lehtien lukukokemukset ovat erilaisia. Printtilehteä saatetaan lukea mökillä riippukeinussa kannesta kanteen, kun taas mobiilissa selataan yksi juttu tuolta ja toinen täältä, Grenat toteaa.

Tutustu SAM Magazinen digilehteen www.sammagazine.fi