GRAAFINEN SUUNNITTELU

Lehtisepät ottaa tilanteen haltuun ja toteuttaa graafisen suunnittelun ja viimeistelyn puolestasi osana painotyöprosessia tai erillisenä projektina, tarpeesi mukaan. Syntyy painovalmista, laadukasta jälkeä, joka toistuu laadukkaasti valmiiksi painotuotteeksi. Graafikkomme tuntevat sekä asiakkaan toiveet että sujuvan painotyön varmistusniksit.

Luova visuaalinen suunnittelu ja joustava taittotyö Lehtiseppien-suunnittelutiimin avulla

  • Käänny graafikoidemme puoleen, jos haluat virkistää painotuotteen visuaalista ilmettä.
  • Graafikkomme hoitavat taittotyön joustavasti ja tarkasti.  Jos taitat itse, saat Adobe InDesign-ohjelman oikopolkuja ja muita käytännön neuvoja Jarilta.

Kuvat ovat laadukkaita vasta kun ne toistuvat vastaanottajalle asti laadukkaina. Painotyöt ja digitaalinen viestintä nojaavat yhä enemmän vaikuttavien kuvien varaan. Prepress-operaattoreillamme on kuva hallinnassa. Kun harrastaa kuvaamista ja kuvankäsittelyä, löytää työkoneen ääressä tavanomaisesta kuvastakin uusia sävyjä ja luonnetta. Sellainen kaveri on Lehtiseppien valokuvaspesialisti, prepress-operaattori Timo.

CASE Tie ja Liikenne -lehti. Lehtisepät valittiin kumppaniksi kun mennään kohti juhlavuoden uudistuksia

Tie ja Liikenne -lehteä on painettu vuoden 2016 alusta lähtien Lehtisepillä Lahdessa. Samaan aikaan myös lehden taittotyö siirtyi Lehtiseppien ammattilaisten käsiin Tuusulaan.

– Tuossa yhteydessä myös lehden ulkoasua uudistettiin jonkin verran, vaikka kovin suurelle uudistukselle emme kokeneet tarvetta. Projekti oli oikein sujuva ja yhteistyö Lehtiseppien graafikon kanssa tuotti raikkaan ilmeen. Lehden taitto sujuu mallikkaan mutkattomasti hyvän kumppanin käsissä.

Vähätalon mielestä taittotyö painotalon palveluna on varsin kustannustehokasta ja järkevää tekemistä. Graafikon ja painon välinen yhteistyö on sujuvinta mahdollista, kun tekijät ovat saman talon sisällä ja tuttuja toisilleen. Yhteistyön sujuvuudelle on kysyntää myös ensi vuonna, kun yhdistys viettää satavuotisjuhlaansa. Tämä tulee näkymään painettavissa materiaaleissa kautta linjan.

– Uudelle vuosisadalle siirtymisen myötä myös yhdistyksen graafinen ilme uudistuu. Tie & Liikenne -lehden logo muuttuu, mikä vaikuttaa myös lehden ulkoasuun. Siinä teemme luonnollisesti tiivistä yhteistyötä Lehtiseppien graafikoiden kanssa, kertoo Liisi Vähätalo. Viestinnän tuloksekkaassa tekemisessä korostetaan usein pitkäjänteisyyttä, sillä pikavoittojen tiellä vain harva voittaa.

 

Liisi Vähätalo, julkaisupäällikkö, Suomen Tieyhdistys

Tarvitsetko apua graafisen ilmeen uudistamiseen, painotuotteen taittotyön tai viimeistelyyn?