Muutama lause raha-asioista

Muutama lause raha-asioista

Miten painotyön hintaan pitäisi suhtautua? Painotuote on osa markkinointia, viestintää, asiakaspalvelua ja myyntiprosessia. Tavoitteena voivat olla yrityskuvan rakentaminen, myynnin kasvattaminen, tilaamisen helpottaminen, henkilöstön inspiroiminen, sidosryhmäsuhteiden virkistäminen tai vahvan muistijäljen jättäminen persoonallisella tavalla.

 

 

Tavoitteiden saavuttamiseen investoidaan merkittäviä summia, jotka saadaan mitattavina vaikutuksina ja taloudellisina tuottoina moninkertaisina takaisin. Markkinointiviestintä ja painotuote sen osana on investointi – ei kulu. ”Markkinointi on lihasta, ei läskiä. Ole tarkka, miten leikkaat sitä” totesi vuonna 2012 Micky Denehy / EACA International School of Advertising and Communications.
PPD:n tehtävänä on tuottaa investoinnillasi mahdollisimman paljon laatua. Joskus laatu on määrää – haemme edullisimman toteutustavan ja taloudellisimmat painomateriaalit, logistiikan ja kumppanit. Useimmiten painotuotteen yksikkökustannus on vain pieni osa koko hankkeen kokonaisinvestoinnista. Haluamme pitää huolen, että säästämme rahaa, muttemme laadun kustannuksella. Avaamme keskustelun kartoittamalla kokonaiskuvan ennen ratkaisuehdotustamme, josta hintalaskelma on vain osa.

Pärjäämme kyllä hintatasollamme, sillä tuotantokoneistomme on viritetty, arkkipainona olemme sopivan kokoinen, konekanta vähintäänkin ajanmukainen, digipainomme tuottaa taloudellisesti pieniä painosmääriä ja henkilöstömme osaaminen on toimialan huippua.