Painettu lehti on tärkeä jäsenillemme

Lastenhoitoalan ammattilaiset ry painattaa edelleen fyysisen jäsenlehden ja kokee, että se on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa.

Konkreettinen paperille painettu lehti nähdään edelleen tärkeänä digitaalisen maailman keskellä. Lastenhoitoalan Ammattilaiset ry:n toiminnanjohtaja Eila Seppälä-Vessari alleviivaa painetun lehden merkitystä jäsentensä arjessa.

– Lehti on tärkeä jäsenille, se on konkreettisin jäsenetumme. Lehti tulee automaattisesti kaikille ja siinä saadaan tiedotettua liiton ajankohtaisista asioista.

Yhteistyö Lehtiseppien kanssa on nyt kestänyt muutaman vuoden ja Seppälä-Vessarin mukaan se on ollut vaivatonta ja miellyttävää. Eila Seppälä-Vessari kertoo, että muutos Lehtiseppien asiakkaaksi sujui ilman kommelluksia. Heti ensimmäinen Lehtiseppien kanssa tehty lehti oli erikoisnumero.

– Vuoden ensimmäisen lehden mukana tulee liitteitä ja sen teossa on aina paljon liikkuvia osia. Lehden teko ja taittoprosessi sujuivat kuitenkin hyvin vaivattomasti! Muutos jännitti, mutta oli kiva huomata, että uuden yhteistyökumppanin kanssa asiat sujuvat hienosti. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa, Seppälä-Vessari kertoo.

Vaikka sähköiset vaihtoehdot ovat olemassa, fyysinen lehti on ammattiyhdistyksen jäsenten ensisijainen valinta. Fyysistä lehteä on miellyttävämpi lukea ja selata. Seppälä-Vessari uskoo, että painettu lehti säilyy Lastenhoitoalan ammattilaisten jäsenetuna tulevaisuudessakin.

– Ei se ole mihinkään katoamassa.

Lehden tärkein tehtävä on vaikuttamistyö. Lastenhoitoalan Ammattilaiset ry käyttää lehteä vaikuttamiseen ammattilaisten puolesta. Yhdistys ajaa lastenhoitoalan ammattilaisten työhön, koulutukseen sekä ammatin sisältöön liittyviä asioita.

– Tärkein syy on vaikuttamistyö, mitä tehdään alan ammattilaisten hyväksi. Painetulla lehdellä on oma paikkansa vaikuttamisen välineenä, joka ei rajoitu näyttöpäätteiden maailmaan.

Painetulla lehdellä on edelleen paikkansa. Se tarjoaa jäsenille enemmän kuin pelkän lukukokemuksen – se tarjoaa konkreettisen yhteyden ammattiliittoon, mahdollisuuden vaikuttamiseen ja tiedonvälitykseen.
 

Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset, Slal ry
Vuonna 1940 perustettu Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset on koulutettujen lastenhoitoalan ammattilaisten ja alan opiskelijoiden yhteinen järjestö. Teemme parempaa arkea lastenhoidon ammattilaisille. Tarjoamme koulutusta, ratkomme arjen haasteita, vaikutamme alan tulevaisuuteen ja tuomme innostuneet osaajat yhteen paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Slal:n jäsenet ovat lastenhoitajia, päivähoitajia, lähihoitajia ja lastenohjaajia sekä muita jatkokouluttautuneita ammattilaisia, kuten terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Liiton jäsenet työskentelevät terveiden ja sairaiden lasten ja nuorten parissa. Työpaikkoina heillä ovat muun muassa päiväkodit, sairaaloiden lastenosastot ja synnyttäneiden vuode- ja vierihoito-osastot, lastensuojelulaitokset sekä hoito- ja kuntoutuslaitokset.
www.slal.fi/