Lehtisepillä painettiin pala lahtelaista kulttuurihistoriaa uniikkeihin kansiin.
Lahdessa sijaitsee kuuluisa kulttuurikortteli Loviisankatu 8, jonka legendaariset vaiheet on koostettu yksiin kansiin. Kirjan takana on muun muassa päävastuun projektista kantanut toimittaja Tapani Ripatti, joka tunnetaan myös radiotoimittajana ja DJ:nä.
Kirja on monia mielenkiintoisia tarinoita täynnä, ja erityismaininnan näistä ansaitsee ehdottomasti sijainti ja rakennus. Lahti nimittäin sai kaupunkioikeudet vuonna 1905 ja tuolloin Lahteen ryhdyttiin perustamaan kirjapainoa. Lahden Kirjapaino – ja Sanomalehti Oy perustettiin kivirakennuksiin osoitteeseen Loviisankatu 8. Lahden kulttuurielämän sykkivä sydän on saanut alkunsa kirjapainosta.
Oman kädenjälkensä kirjaan on jättänyt Art Director Marion Robinson sekä Minttu Mäkinen kirjamuotoilun ja suunnittelun osalta. Kirjassa on oivallisesti käytetty ja yhdistelty italialaisia Fedrigonin papereita, korkean opasiteetin päällystämätöntä Arcoprint Milkiä ja kirkkaan ja terävän painojäljen mahdollistavaa X-Per Whitea. Kansi on poikkeuksellinen useimpiin muihin painettuihin kirjoihin verrattuna, sillä kannessa on käytetty kolmea erilaista offset -lakattua Geltex -paperia luomaan kirjoista yksilöllisiä. Kannessa on myös tyylikäs preeglaus ja painoserässä käytetty kolmea eri kannen tekstuuria. Syväpreeglaus tehtiin rikkonaiseksi, joka osoittautui otsikkona toimivaksi ja kirjan olemusta kuvaavaksi. Kirja visuaalisesti ja painoteknisesti on erittäin hieno kokonaisuus, joka varmasti löytää arvoisensa paikan kotien kirjahyllyistä ja pöydiltä. Laadukas painotuote kutsuu koskemaan ja tarttumaan kerta toisensa jälkeen.
AD Marion Robinsonilla kerättyä aineistoa ja materiaalia oli valtavasti. Tässä työssä suunnittelua ja visuaalisuutta lähdettiin toteuttamaan sisällön ehdoilla. Kyseessä on talon ihmisten äänellä kerrottu historiikki, jossa yhdistyy elämä, musiikki, kulttuuri ja aikakaudet. Kirjassa on monta tasoa myös ajatuksellisesti ja vastaavasti aineiston ikä, rypyt ja kuluminen saivat näkyä visuaalisesti. Tämä moniäänisyys, rikkaus ja uniikkius kuvastuu myös käytettyjen painopaperien valinnoissa.
Kaupunkihistorian hengessä oli selvää, että kirja painetaan Lahdessa. Kun ensimmäiset arkit tulivat painokoneelta, se oli mahtava tunne, kun se näytti juuri siltä miltä olin ajatellut, kuvailee Robinson tunnelmia painokoneen viereltä.

Hiilineutraali ajan hengen mukaan
Kirjassa käytetyt paperit on FSC-sertifioituja, happo- ja kloorivapaita sekä ilman raskasmetalleja. Paperi on täysin biohajoavaa ja kierrätettävää. Kirjan hiilijalanjälkeä on kompensoitu ympäristön suojelulla tilaajan valitsemaan kohteeseen. Kohteena tälle painotyölle on Kasigau Wildlife Corridor – projekti Keniassa. Metsäalue on kuivaa metsää sekä savannia, ja Kasigaun villieläinkäytävä on koti useille uhanalaisille lajeille, kuten leijonille, seeproille ja papukaijoille. Metsäaluetta kohtaa metsänhaaskaus ja paikallisia koulutetaan alueen vartiointiin, johon tuloja tarvitaan lisää. Kohde on palkittu 2017.
Kirja on tällä hetkellä myynnissä Lahdessa Tirrassa, Loviisankatu 8 ja Museokioskin Museokaupassa, Aleksanterinkatu 10.